Пісірмей жасалатын торт

Құрамы: 300 гр. май, 300 гр. печенья, 1 стак. жаңғақ, 0,5 стак. қант, 1 банка қойылатынған сүт, 4 ас қасық какао, 200 гр. шоколад. Дайындалуы: Печенье мен жаңғақты майдалаймыз. Майды ерітіп, қант пен қойылатынған сүт, какао қосамыз. Майды еріткен соң, кішкентай отта 5-8 минут ұстаймыз Печенье, жаңғақ, жылы массаны араластырамыз. Тортқа шоколад құямыз да, тоңазытқышқа…

Read More

Тәтті бəліштер

✔ Қамырына: ? ұн 500-600г ? қант 80 г ? сары май 80г ?жұмыртқа 1 дана ? дрожж 10г ? тұз 1шым-шым ?сүт 250мл ? ванильді қант 1шəй қасық ✔ қамырын илеу: кесеге 1шəй қасық қант +4-5ас қасық жылы су + дрожж салып араластырып 5мин көпсігенше күтіңіз. (дрожжды бірден салып қамыр илей берсе де болады….

Read More

Жасанды толғақ деген не?

Жасанды толғақ деген не? Ол не үшін жасалады? Зияны бар ма? Жасанды толғақ дегеніміз толғақты қолдан жасау әрекеті болып саналады. Оның түрліше әдіс-тәсілдері бар. Толғақтың мұндай табиғи емес түрі мынадай жағдайларда жасалады:

Read More

Мармелад

✔ Құрамы: ➖кант — 2 ас қасық ➖ Желатин 15 гр ➖ Қалауы бойынша шырын (мен шие шырынын пайдаландым) ✔ Дайындау жолы: Шие шырынын алып, табақшаға құйып, отқа қоямыз.Асыңыз дәмді болсын! Секер саламыз. Әрдайым араластырып отыру керек. Ысыған соң, желатин саламыз. Араластырып отырамыз, қатты ысытып, бірақ қайнатып емес, газден аламыз. 2 сағатқа мұздатқышқа салп қоямыз….

Read More

Лағман

  Құрамы: Қамырына қосамыз: Ұн —  2 кесе Су  — 4 кесе Тұз бен қант —  бір шымшымнан Жұмыртқа —  1 Негізгі құрамы: Сиыр еті  —  1кг Пияз —  2 бас Қызанақ — 1 Сәбіз — 1 Болгар бұрышы  —  1 Қызыл бұрыш  — 1 Картоп  —  1 Аскөк —  1 бума Ақжелкен  —  1…

Read More

Творог-жеміс десерт

Ингредиенты: 500 г — майсыз жұмсақ творог 300 г — майлылығы аз қаймақ Шекер — қалауыңызша 30 г — желатин (жылдам еритін) Кез келген жеміс (құлпынай жəне банан) Формасы шамамен 26 см (шамамен 300 г) Жасау жолы 1. Творогты шекермен араластырыңыз. 2. Қаймақты шекермен араластырыңыз. Жемістерді жуып, форманың түбіне салыңыз. 3. Желатин дайындаңыз. (сыртындағы нұсқауы…

Read More

Рогалики

Құрамы: ✔1ст сут (жылы болсын) ✔100 гр слив май (ерітіп аламыз) ✔1 жұмыртқа ✔0.5 пачка разрыхритель ✔1.5ч.л ашыткы ✔4-5 ас қасық шекер ✔Тұз кішкене ғана Дайындалуы: 1) жоғарыда аталған заттарды араластырып, устіне ұн саламыз илейміз. Жұмсақ қылып илейміз. Сол ушін ұнды аз аздан салып илеу керек. Иленген қамырды улкендеу салафанға орап холодильникке 1 сағатқа қоямыз….

Read More

Куриный пирог

Ингредиенты: Куриное филе/тауық еті — 500 г Мука/ұн(кукурузная/пшеничная цельнозерновая/овсяная)- 5-6 ст.л Яйцо/жұмыртқа-1 шт Жуа — 1шт Чеснок/сарымсақ — 1 ломтик Помидор/қызанақ -1шт Сыр/ірімшік — 50 г Сметана/қаймақ — 3 ст.л Соль,перец,специй/тұз,бұрыш,дәмдеуіштер Оливковое масло/зәйтүн майы Приготовление/дайындалуы: Тауық етін блендерден (не ет тартқыштан ) өткіземіз. Жартысын басқа ыдысқа алып қоямыз. Қалған тартылған етке жұмыртқа, тұз, бұрыш, ұнды…

Read More

Жасанды жолмен ұрықтандыру

Өкінішке орай, табиғи жолмен ұрықтану мүмкіндігі адам ағзасының физиологиялық жағдайына немесе денсаулығына байланысты барлығында бола бермейді. Жетілген ағзаның табиғи жолмен ұрықтануға қабілетсіздігі бедеулік деп аталады. Бедеуліктің себептері әртүрлі болуы мүмкін. Ал олардың алдын алу үшін (жою үшін) дәрі-дәрмектер мен хирургиялық әдістер қолданылады. Алайда, мұндай әдістер де кейде оң нәтиже бере бермейді. Ағзаның табиғи жолмен ұрықтану…

Read More

Алтын алқа

Алтын алқа — жеті немесе одан да көп бала туып, тәрбиелегені үшін көпбалалы аналарға тағайындалатын алқа түріндегі марапат, ҚР ордені мәртебесіне ие. Бұл награданы ҚР Президенті Нұрсұлтан Назарбаевтың өзі Жарлық шығару арқылы тағайындайды. Қазақстан Республикасының «Алтын алқа» марапаты 1993 жылы ҚР Президентінің жарлығымен бекітілді. Алғашында он және одан көп баласы бар аналарға берілетін еді. Кейіннен…

Read More

Пеште піскен ет

Қажет азық-түліктер тізімі: — кілегей маргарині; — 700 г картоп; — 7-8 қабырға; — 2 көк болгар бұрышы; — 2 қызыл болгар бұрышы; — қара бұрыш; — дәмдеуіштер; — тұз; — 5 чили бұрышы. Дайындау жолы: 1. Кілегей маргаринін бөлме температурасында ерітеміз. Артынша қызып тұрған табаға салып ерітеміз. Еріген майды табаққа құямыз. Үстіне қара бұрыш…

Read More

Кесарь тілігі

Кесарь тілігі — əйел адам өздігінен баланы дүниеге əкеле алмаса, не табиғи жолмен босану ана мен бала өміріне қауіп туғызса жасалынатын операция. Барлық басқа операциялар сиақты, кесарь тілігі де тек көрсеткіштер бойынша жасалады, олар: нəрестенің көлденең орналасуы, нəресте басы өлшемдері жамбас өлшемдерінен үлкен болуы, балажолдастың жатыр мойын кіреберісін толықтай жауып тұруы. Ал баланың жамбаспен келуі…

Read More

Жүкті әйелдерге керекті кеңестер

Қыз баласы ақ отауға келін болып түскеннен бастап — келіншек атанады. Жас келіншектің бақытты да керемет шағы — жүктілік кезеңі.Ең алғаш бойыңа бала бітіп, тіршіліктің бар екенін сезініп, көтеріп жүру — бақыт. Кейбір жағдайларда, жүкті әйелдердің алғашқы айларында, токсикоз басталады. Ол кейде 2-3 айға, тіпті туғанға дейін созылады.

Read More